Trygghet og håp!

 
Denne høsten har vi hatt et sterkt fokus på den grunnleggende tryggheten vi har under, rundt oss og foran oss. Den kristne troen er ikke gammeldags og irrelevant. Tvert om er det all grunn til å tro at mennesker i tida som kommer vil kjenne et stadig sterkere behov for fundament, retning og håp for sine liv.
Sissel Brobakken summerte opp den kristne tryggheten på denne måten i sin tale til oss tidlig på høsten: «Du er trygg selv om det er utrygt. Du er trygg selv om du er utrygg».
Dette er dobbeltheten vi lever med: Vi skal være ærlige på hva det vil si å være et skjørt menneske. Samtidig hvile med hele oss i den store og evige tryggheten som Gud har satt oss inn i som Hans barn.
Vi takker alle som har bidratt til å berike oss med taler, innspill og ikke minst sang og musikk denne høsten!
Sangen er noe som i seg selv løfter oss inn i noe større. Vi forlater det monotone, ensomme og oppdelte, og går inn i noe vi er sammen om. Én dag skal vi forenes for fullt i en musikalsk fest uten grenser, der den enkelte både får være seg selv fullt ut, og samtidig være helt forent med hverandre!
Her passer det å lykkeønske våre sangglade Mænsing- karer med 30 år i sangens og Herrens tjeneste! Det ble behørig feiret med en strålende festkveld 15.november.
 
Nå står advent for døra. Det er mye fint å ta med seg i denne tida. Men det er grunn til å minne om at advent historisk sett har vært en fastetid. Der man brukte tid i bønn og innvielse for å forberede seg for den store festen.
Kanskje din adventskalender kan være en liten luke hver dag der du puster ut litt. Og puster inn,- luften fra det riket som kommer! Det kan være en bønnetur med hunden, et lite spontanbesøk til noen du vet sitter mye alene. En invitasjon til den gode praten med en du ikke ser så ofte.. Alt dette kan bli til høytid når vi gjør det i Jesu navn!
 
Vi gleder oss over at nye mennesker dukker opp og blir en del av fellesskapet. Vi har de siste to årene hatt et fokus på unge voksne-generasjonen. Det er ingen stor gruppe som møtes jevnlig, men vi har fått et ivrig og engasjert lederteam som vi når gir en ekstra ressurs, ved at Marte Rebecca Håkerud går inn i en liten prosjektstilling fram til april 2020 for å jobbe spesielt med rekruttering. Vi har fått tildelt midler fra Frikirken sentralt til dette. Unge voksne- gruppa vil også ta ansvar for noen gudstjenester neste halvår. Vi gleder oss over dette initiativet!
 
Den 15. desember blir det medlemsopptak på gudstjenesten. Velkommen til en prat hvis det er flere som tenker på at tiden kan være inne til å markere en tydelig tilhørighet til menigheten vår!
 
 
                                 
 
                               Raufoss 19.11
 
                               Ivar Johnsen
 

 

© 2018 Toten Frikirke      |      pastor@frikirken.com      |      Østvollveien 1b - Vestre Toten - Raufoss

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now